Sport och Fritid – Klisterdekal

14,00 kr23,00 kr ekskl. moms

Sport och Fritid avfall klisterdekal för avfallssortering og avfallshantering.

Klistermärke avfall och klisterdekaler för sortering av avfall.

Våra klisterdekal för “Sport och Fritid” vid avfallssortering finns i två storlekar: 5 x 6,5 cm och 5 x 19,5 cm och är tillverkade av vinylkvalitet med permanent klister. Avfallsklistermärke har ett matt utseende och kan användas utomhus.

De små klisterdekalerna (källsorteringssymboler) på 5 x 6,5 cm är lämpliga för avfallssortering i bostaden.

De stora klisterdekalerna på 15 x 19,5 cm är lämpliga för avfallssortering på företag, institutioner och i bostadsrättsföreningar.

Artikelnr: 51056 Kategorier: , Etiketter: ,

Beskrivning

Sport och Fritid avfall klisterdekal för avfallssortering og avfallshantering

Sport och Fritid avfall klisterdekal kan beställas i storlekarna 5×6,5 cm och 15×19,5 cm.

Avfall klisterdekaler (miljødekaler) i polyeten för utomhusbruk har permanent klister och ska appliceras på rena, plana och släta ytor.

Sport och Fritid avfall klisterdekal till källsortering/sopsortering använder samma färgkodning och piktogram som våra skyltar. Andra kvaliteter, piktogram, färger, storlekar och utföranden kan fås på begäran.

En bra skyltning med dekaler för återvinning håller ordning och ökar sorteringen

Det är bara några år sedan allt avfall osorterades som brännbart avfall. Nu vet vi hur viktigt det är att sortera ordentligt. Det finns mycket avfall som kan återvinnas, och det är viktigt att avfallet sorteras där det uppstår – i hemmet, hos bostadsrättsföreningen och i företagen.

Dessutom kan både bostadsrättsföreningar och företag ofta minska kostnaderna för avfallshanteringen genom att sortera avfallet vid källan. Sorteringen börjar vid källan, och lättförståelig skyltning, med bra skyltar och klistermärken för avfallssortering, bidrar till att säkerställa att avfallet sorteras korrekt.

Gemensamt avfall pictogram system för avfallsklistermärke för sop sortering och sortering av avfall

För att underlätta avfallssortering rekommenderar vi att du använder klisterdekaler / återvinningsdekaler från det gemensamma pictogram systemet. Det gemensamma avfallssystemet och pictogramsystemet består av ett antal symboler som används i samband med avfallssortering och källsorteringslösningar och bidrar till att göra det enklare för medborgare och företag att sortera sitt avfall.

Det gemensamma pictogram systemet kan användas av kommuner, organisationer, privatpersoner och företag och är utvecklat i samarbete med Avfall Sveriges systerorganisationer i de nordiska länderna. Ursprunget är danskt. Under 2017 lanserade Dansk Affaldsforening ett gemensamt frivilligt så kallat piktogramsystem. Det systemet har fungerat bra där och i dag är merparten av Danmarks 98 kommuner anslutna. Systemet kommer inom kort att tillgängliggöras i hela Norden och har redan börjat användas i Norge och Island, utöver Danmark. Det kan användas för märkning av avfallskärl, behållare och avfallsstativ i hushållen samt för skyltar på återvinningsstationer. Läs mer om skyltsystemet här.

Systemet för källsorteringslösningar kombinerar det bästa av redan befintliga system runt om i landet. Det har utvecklats på grundval av en omfattande undersökning samt ett stort antal möten, workshops, intervjuer och enkätundersökningar där både medborgare och avfallshanteringspersonal från kommuner och avfallshanteringsföretag har deltagit.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor om källsorteringssymboler, avfallshantering och klisterdekaler för källsortering.

Ytterligare information

Vikt 0,01 kg
Storlek

5 x 6,5 cm, 15 x 19,5 cm

Vinylklisterdekal för sport och fritid
Sport och Fritid – Klisterdekal

14,00 kr23,00 kr ekskl. moms